Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами

Дата: 18.03.2021 10:08
Кількість переглядів: 903

Порядок

одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами

 

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

Підприємці, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку, та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку - зазначено в п. 2.ст. 18 Закону України «Про захист рослин».

Особи, діяльність яких пов’язана з виконанням робіт з пестицидами та агрохімікатами повинні мати при собі допуск (посвідчення), медичну книжку і наряд на виконання такої роботи (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746).

Звертаємо увагу на те, що Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 25 лютого 2021 № 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року №96 змінено розміри плати за послуги, що надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а саме: проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи, пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами – 1 людина 0,14941 прожиткового мінімуму (вартість послуги з 01.12.2020 – 339,1607 грн./люд.; з 01.07.2021- 355,4464 грн./люд.; з 01.12.2021 – 370,68621 грн./люд.

Пройти навчання та отримати допуск (посвідчення) можна за адресою: Миколаївська область, м. Новий Буг, вул. Гребеннікова,1, тел. 068 083 7841.

Нагадуємо про те, що порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин, тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».

 

Головний спеціаліст

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

Олена ПРОЦІВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь