Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

У вівторок, 30 березня, відбулись загальні збори Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України .

Дата: 31.03.2021 15:48
Кількість переглядів: 1568

У вівторок, 30 березня, відбулись загальні збори

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

.

Під головуванням мера Миколаєва Олександра Сєнкевича та за участі виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана учасники заходу - представники громад - членів Асоціації, а також тих місцевих рад, що планують приєднатись до АМУ, розглянули організаційні питання, що стосуються оновлення структури Миколаївського РВ.

Так, головою Миколаївського регіонального відділення одностайно обрано Олександра Сєнкевича, заступниками голови РВ стали Снігурівський міський голова Інна Бойко та Новоодеський міський голова Олександр Поляков. Крім цього, право представляти органи місцевого самоврядування Миколаївської області в Правлінні Асоціації міст надали - Олександру Сєнкевичу та Інні Бойко.

Виконавчий директор Асоціації міст України

Олександр Слобожан

у своєму виступі та спілкуванні з головами громад наголосив щодо необхідності підвищення відсоткової ставки ПДФО для зарахування до місцевих бюджетів, а також розповів про новий механізм роботи з державним фондом регіонального розвитку, про державний дорожній фонд, про новий закон про місцеве самоврядування, зокрема що стосується участі громадськості і взаємодії між головою громади та місцевою радою тощо.

Олександр Слобожан поінформував, що

Асоціація міст України

об’єднує сотні муніципалітетів. Наразі в складі АМУ є 4 палати: великих міст, середніх та малих міст, а також селищних і сільських громад та їх об’єднань. За його словами, в скарбниці Асоціації – значні досягнення. Зокрема, АМУ стала ініціатором важливих змін в законодавстві України, що дають змогу громадам зміцнити свою самостійність.

“Ми пролобіювали закон, відповідно до якого центральні органи виконавчої влади мають погоджувати з нами проєкти нормативно-правових актів, що стосуються місцевого самоврядування. Також наші аналітики мають право брати участь у засіданні профільних комітетів парламенту. Їх висновки долучають до законопроектів. Жодна інша організація не має таких можливостей”, - прокоментував Олександр Слобожан.

На значній ролі органів місцевого самоврядування у розвитку територій наголосив

Олександр Сєнкевич - мер Миколаєва

. Так, особливо це стало помітним під час пандемії коронавірусу – саме на місцеві ради лягла основна відповідальність за модернізацію медичної сфери, придбання нового обладнання для лікувальних закладів тощо.

Однак, як підкреслив мер Миколаєва, для максимальної реалізації своїх повноважень місцевому самоврядуванню не вистачає ресурсів, зокрема, фінансових. Він підкреслив внесок Асоціації міст у захист інтересів та потреб громад:

“Асоціація міст України знаходиться в авангарді боротьби за ресурси, - підкреслив Олександр Сєнкевич. – Сьогодні до Асоціації дослухаються, з нею рахуються. Під час своєї роботи в Конгресі місцевих та регіональних влад Європи про Асоціацію міст України відгукувались як про одну з найбільш дієвих та потужних організацій”, - резюмував голова Миколаївського регіонального відділення АМУ. За словами Олександра Сєнкевича, останніми роками Асоціація міст України демонструє свою найбільшу ефективність.

(За матеріалами Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України та відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови Миколаївської міської ради)

#Мколаївське_РВ_АМУ #АМУ #Асоціація_міст_України #місцеве_самоврядування #спільними_зусиллями

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь