Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

Щорічна допомога на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Дата: 27.04.2021 18:03
Кількість переглядів: 688

 

Щорічна допомога на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

Згідно зі статтею 48 Закону щорічна допомога на оздоровлення виплачується:

• громадянам, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, які брали участь у ліквідації наслідків інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та здійсненні на них регламентних робіт, і постраждалим за інших обставин від радіаційного опромінення не з власної вини, віднесеним до категорії 1;

• учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інших ядерних аварій, громадянам, які брали участь у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядернихз арядів та здійсненні на них регламентних робіт, і постраждалим за інших обставин від радіаційного опромінення не з власної вини, віднесеним до категорії 2 або 3;

• дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, кожній дитині, яка втратила одного з батьків внаслідок Чорнобильської катастрофи, та евакуйованим із зони відчуження у 1986 році.

Куди звертатись

Щорічна допомога на оздоровлення виплачуються за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік для соціального захисту громадян, постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи, центрами з нарахування та здійснення соціальних виплат, структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних і районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад за місцем фактичного проживання (перебування) громадян.

Розміри щорічної допомоги на оздоровлення

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 року № 562 "Про щорічну допомогу на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"громадянам, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, затверджені такі розміри щорічної допомоги на оздоровлення:

• особам з інвалідністю I і II групи - 120 гривень;

• учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 2 категорії - 100 гривень;

• особам з інвалідністю III групи та дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою - 90 гривень;

• учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 3 категорії, кожній дитині, яка втратила в наслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованим із зони відчуження у 1986 році, включаючи дітей, - 75 гривень.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 06 травня 2020 року № 339 «Про встановлення розміругрошової допомоги для компенсації вартостіпутівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2020 році» .

Встановлено, що розміри грошової допомоги для компенсації у 2020 р. Вартості путівок шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, за надання послуг із санаторно-курортного лікування або оздоровлення чи відпочинку особам, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, становлять:

- Для осіб, які віднесені до категорії 1, – 7 700 гривень;

- категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 23 420 гривень;

- дітям, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одному з батьків або особі, яка їх замінює, – 15 300 гривень.

Перелік необхідних документів

Для отримання щорічної допомоги на оздоровлення, громадяни, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи, до заявидодають копії:

• паспорта;

• посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС або особи, яка постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи;

• довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

• висновок медико-соціальної експертної комісії (для осіб з інвалідністю).

Отримати консультацію з правових питань можна у Миколаївському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює за адресою: 54056, м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61, тел. (0512) 44-54-60, 44-54-61

м.Новий Буг вул..Гагаріна 7 тел 9-18-69

Перейти на офіційну сторінку на Facebook можна за посиланням.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Знайти найближчий місцевий центр або бюро правової допомоги можна на мапі або у перелікуцентрів.

Ще більше консультаційна інформаційному ресурсіWikiLegalAid, який можна знайти за посиланням wiki.legalaid.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь