Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

Створюємо патронатну сім'ю 

Дата: 26.07.2021 10:56
Кількість переглядів: 2811

Створюємо патронатну сім'ю 

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

     Однією із форм сімейного виховання якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин, або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

     Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками,  або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
       Метою  патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, або законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.
      Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає
послуги з догляду, виховання та соціально - психологічної реабілітації дитини у своїй сім’ї. 

      Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.
     Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має вищу освіту, позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї.

       Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

До обов’язків патронатного вихователя входить:

• забезпечувати надання послуг із догляду, виховання й реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя, піклуватися про її моральний і фізичний стан, нести відповідальність за її життя і здоров’я; 

 • створювати належні умови для проживання, навчання, фізичного та духовного розвитку дитини відповідно до її віку, потребам та індивідуальним особливостям; 

 • представляти в рамках своїх повноважень інтереси дитини у відповідних установах та організаціях; 

 • взаємодіяти з працівниками служби у справах дітей, соціальної установи, здійснювати заходи, передбачені індивідуальним планом соціального захисту дитини; 

 • співпрацювати з батьками або законними представниками дитини з метою подолання складних життєвих обставин в межах та у спосіб, визначений органом опіки та піклування.

 

Сім’ї  виплачуються такі види соціальних виплат: 

  • Соціальна допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя, яка виплачується на кожну дитину, влаштовану в патронатну сім’ю, у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку
  •  Оплата послуг за здійснення патронату над дитиною (грошове забезпечення), яка здійснюється в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. 

 

Якщо Ви небайдужі до дітей та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до служби у справах дітей Софіївської сільської ради.

Контактна особа – Буфалова Тетяна Яківна

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь