Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

«На хвилі боротьби за Незалежність України» . ЧАСТИНА 1

Дата: 25.08.2023 16:57
Кількість переглядів: 663

          23 серпня 2023 року вся країна відзначала День Державного Прапора України, Софіївська громада не залишилася осторонь і з ініціативи  голови Валерія Римчука та начальника Баштанської районної військової адміністрації,   відзначили разом з мешканцями Софіївської громади такий чудовий  День синьо-жовтого стяга.

Розділити цей урочистий день прибули й почесні гості: Антон Табунщик – перший заступник, виконуючий обов’язки голови Миколаївської обласної ради, Владислав Дмитрів – начальник Баштанської районної військової адміністрації, Наталя Казаріна – перший заступник начальника Баштанської районної військової адміністрації, Лілія Бондаренко та Андрій Дяченко – заступники начальника Баштанської районної військової адміністрації, Борис Білик та Тетяна Гриненко – автори книги «Гуде подзвін за героями», Аркадій Тахтай – головний корабельний старшина морського центру спеціальних операцій, Іван Хіменко – суддя міжнародної категорії з плавання, Вячеслав Мороз – суддя національної категорії, тренер з плавання спортклубу «Зоря» і вся гостинна Софіївська громада.  

Сьогодні синьо-жовтий прапор майорить на всіх державних  установах України. Він здіймається над усіма  посольствами нашої держави, в багатьох країнах світу. А право підняти державний прапор України, у селі Софіївка в його день народження, було надано  Олександру Халявко -  командиру механізованої роти військової частини "Південь", нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня  та дітям загиблих захисників України Софіївської громади Назарію Даніїлу та Цосу Олегу.

Також за ініціативи Софіївської територіальної громади, біля Софіївського будинку культури, встановлено банер з портретами та іменами загиблих у російсько-українській війні, котрі були родом або проживали у нашій громаді – їх 27 осіб. Тому традиційно вшанували пам'ять про кожного українського сина та доньку, які поклали за всіх нас життя, хвилиною мовчання. Сподіваємося, що їх кількість більше не зростатиме.

Але ще в історії залишаються і ті, про яких ми завжди говоримо з гордістю та шаною. Великий Кобзар – Тарас Григорович Шевченко.

Прометей волі, сили, духу, незалежності…

І 23 серпня 2023 в селі Софіївка пройшло офіційне відкриття погруддя на гранітній брилі генію та просвітителю Тарасу Шевченку, за придбання та оформлення якого вдячні Шевченку Віталію та Шевченку Олексію та Соснову Миколі, також вдячні Головченку Володимиру, який теж долучився до цієї  благородної справи.

Але ж це свято не відбулося б і без невтомної команди, яка безупинно працювала над  досягненням поставленої мети . Тому щиро вдячні начальнику відділу освіти, молоді, спорту і культури Софіївської сільської ради Світлані Розуменко, команді вчителів, вчителів- організаторів та команді дітей, чарівним ведучим та музкерівнику та всім тим, хто багато та невтомно працював над благоустроєм нашого дому!!!..

А особливо нашим незламним ЗСУ, без яких цього могло б не бути...

Дякуємо, що були з нами та обов'язково слідкуйте за наступними новинами.

Частина 2 не забариться.!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь