Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

«На хвилі боротьби за Незалежність» ЧАСТИНА 2

Дата: 27.08.2023 00:02
Кількість переглядів: 928

Друга частина заходу «На хвилі боротьби за Незалежність», проходила 23 серпня 2023 року у вигляді патріотично-спортивних заходів «Заплив Нескорених». Змагання  пройшли в селі Пелагіївка на базі табору відпочинку «Пелагіївський».  Організаторами змагань  виступили: Баштанська районна військова адміністрація, Софіївська сільська рада, військовослужбовці, клуб плавання Семена Бойченка, автори книги «Гуде подзвін за героями», головний суддя змагань – Євген Куліш.

Метою заходу було перш за все виховання у молоді та старшого покоління поваги до державних символів, формування національної свідомості, поваги до суверенітету України, вшанування пам’яті громадян та воїнів-спортсменів, які нажаль загинули захищаючи нашу країну.

Пелагіївка гостинно привітала всіх присутніх гостей, однодумців та  учасників. А саме команди бригади територіальної оборони ЗСУ та морського центру спеціальних операцій, команда Софіївської територіальної громади ( до якої входили учні Ганнівської гімназії та збірна ветеранів спорту), команда ветеранів спорту МАСТЕРС 240+., команда ДЮСШ «Україна» з міста Миколаїв (спортсмени, для яких плавання не просто спорт).

За традицією спортивні змагання було відкрито урочистим підняттям Державного Прапора України, право на яке надавалося капітанам команд.

         Після представлення, відбулося  знайомство з командами та їх складом, в тому числі із регламентом проведення спортивних змагань (правила, способи плавання та програма змагань).

За програмою було визначено:

  • Плавання 50 м в/ст. чоловіки ( по 1 представнику від команди);
  • Естафетне плавання 4х50 м в/ст. ( 4 чоловіки від  команди) – військовослужбовці , МАСТЕРС 240+;
  • Плавання під водою на дальність ( 1 представник від команди).

Ще однією знаковою подією стала презентація книги «Гуде подзвін за Героями», авторами якої є Борис Білик та Гриненко Тетяна, книгу про загиблих Героїв-спортсменів, які віддали своє життя  захищаючи нашу державу. До речі  було створено та встановлено банер пам’яті  із зображеннями цих самих  героїв-спорсменів під гаслом "Ви наша пам'ять, гордість і честь". Також несподіваним та дійсно крутим  подарунком стало врученя посвячених символів нашого свята - прапорів України, які подарували керівникам, командам та запрошеним гості із Баштанки.  А незрівнянний спів Лізи з Березнегуватскої територіальної громади, яка зачарувала та водночас розчулила всіх без вийнятку, нагадала про трагічне й страшне сьогодення та силу духу українського народу. Така маленька дівчина з таким великим серцем та гострим розумом представила нам свою авторську пісню.

Спокійний Інгул,  тепле сонце та мальовничі краєвиди  зробили свою справу й  об’єднали всіх спортсменів, які один за одним, команда за командою ринули у змагання.  Після яких суддівським складом було проведено підсумки «Плавання нескорених» та визначено переможців, яких було нагороджено пам’ятними медалями та грамотами.

Але кожен з нас отримав дещо більше ніж нагороди. Це спілкування, відпочинок душею та тілом, знайомство з новими й цікавими людьми, а головне, впевненість, що ми не самотні і завжди  є той, хто буде поруч навіть в складний період життя.

Тому ми щиро дякуємо керівництву, всім організаторам,  кожному гостеві, команді ведучих та колективу табору відпочинку, всім присутнім та нашим славним захисникам, які створили цей день, зробили його особливим та незабутнім й дали змогу йому просто «бути». Низький уклін!.

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь