Софіївська громада

Миколаївська область, Баштанський район

Спільні штабні тренування

Дата: 31.05.2024 16:50
Кількість переглядів: 69

Сьогодні о 9:00  в м.Баштанка були проведені спільні штабні тренування з органами управління та силами цивільного захисту Баштанської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та її субланок.

 

ТЕМА: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Баштанської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області та її субланок з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру».

 

На штабних тренуваннях розглянуто 4 ввідних, Софіївській ТГ дісталась IV ввідна разом з Софіївським олійним заводом ПП «Люкс-Ойл», де виникла надзвичайна ситуація об’єктового рівня воєнного характеру.  Від Софіївської ТГ на ШТ були присутні: сільський голова Римчук В.М., перший заступник сільського голови  Компанієць В.А., директор Софіївського олійного заводу «Люкс-Ойл»  Коренда В.А., начальник ДПД олійного заводу «Люкс-Ойл» Шинкаренко Є.В. , головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту і культури Манжос Л.В., директор Софіївського будинку культури Суфлітін А.А., головний спеціаліст загального відділу Савова О.В. 

За задумом тренування  відпрацьовуються невідкладні заходи:

 

1.Станом на 16.00  30 травня 2024 року від чергового ДПД Софіївського олійного заводу ПП «Люкс-Ойл»  надійшло інформаційне повідомлення: внаслідок військової агресії рф, крилата ракета Х-22 поцілила у Софіївський  олійний завод ПП « Люкс- Ойл». Внаслідок потрапляння у склад готової продукції, сталося часткове руйнування будівлі складу , витік рослинної олії , пожежа на місці руйнування. У приміщенні складу знаходиться  5 працівників. Всього на території підприємства знаходиться 35 осіб.

       2.У 16.05  30.05.2024 оперативна група у складі сільського голови , першого заступника сільського голови, головного спеціаліста загального відділу з цивільного захисту, начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури, керівника КП «Наше село» Софіївської сільської ради  виїхали на місце надзвичайної ситуації. Першими в зону надзвичайної ситуації, згідно інструкції ДСНС, прибув  загін 20 ДПРЧ для гасіння пожежі, рятування потерпілих.

3. В ході оперативного огляду було встановлено, що внаслідок військової агресії російської федерації ,на олійному заводі пошкоджено цех макухи і ємкостей готової продукції олії-2 резервуари, ємкістю 50м3 та 75 м3, тому відбувся витік олії з подальшим її загоранням на площі 60 м2      Враховуючи  відстань від зони виникнення та розповсюдження  НС до меж населених пунктів  Софіївки ( 1,5км),  відсутня потреба у здійсненні заходів з евакуації населення,немає руйнувань житлових будинків. За інформацією, наданою начальником ДПД олійного заводу « Люкс-Ойл», за територією заводу (за 200м)між 14 і 6 складами є сипучий матеріал (пісок) у кількості-100т.

4.У 16.10 чергова служба Софіївської сільської ради здійснила оповіщення членів комісії ТЕБ і НС сільської ради  про прийняття рішення про проведення позачергового  засідання місцевої комісії ТЕБ та НС при Софіївській сільській раді.

5. У 16.30  проведено  позачергове  засідання місцевої комісії ТЕБ та НС при Софіївській сільській раді та надано відповідні протокольні доручення для забезпечення збереження життя та здоров’я людей шляхом їх своєчасного оповіщення про загрозу,   ліквідації зони ураження , організації життєзабезпечення.

 

        6. Класифікували надзвичайну ситуацію, пов’язану з військовою агресією російської федерації проти України на території Софіївської громади БАШТАНСЬКОГО РАЙОНУ, як воєнну надзвичайну ситуацію об’єктового рівня (код 40 000 – НС воєнного характеру).

7.ЧЕРГОВА служба (створена рішенням виконавчого комітету від 25.04.2024 №46) через місцеві засоби масової інформації та залучивши дві колонки В 52 з гучномовцями по вул.Софіївська,24-а; дві машини-      RENAULT Logan BE 8821 ЕМ апарату  ради -1од. та Волгу ГАЗ 3110-1од. відділу освіти, молоді, спорту та культури, власний транспорт,  повідомила населення про необхідність обмеження перебування на свіжому повітрі до моменту локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації воєнного характеру та вжиття заходів щодо попередження задимлення помешкань, шляхом зачинення вікон,дверей.

8.Чергова служба інформувала керівництво керівництво КП « Наше село», ФГ «ПП Римчук», ФОП «Ярощук С.Р., ФГ «Світовіт Агро»: для залучення додаткових сил та засобів до робіт з ліквідації та локалізації .

9.Головним спеціалістом загального відділу скоординовано залучення допоміжних сил та засобів (при необхідності) під час виконання заходів щодо ліквідації НС у взаємодії зі Штабом з ліквідації наслідків НС воєнного характеру.

      10.Першим заступником  сільського голови  вжито необхідних заходів для залучення МР( при необхідності)для ліквідації НС,  перевірено готовність сил та засобів служб ЦЗ Софіївської субланки районної ланки Миколаївської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. 

      11.Відділом освіти, молоді, спорту та культури проведено заходи із збереження життя та здоров’я працівників Софіївського олійного заводу ПП «Люкс – Ойл»,  які не залучені до ліквідації та локалізації наслідків НС, шляхом вивезення автобусом АС-Р 4234 «Мрія»(32 місця) із зони НС до попередньо визначеного безпечного місця: Софіївський будинок культури, вул.Софіївська,24-а.

З поставленими завданнями Софіївська сільська рада успішно справилася. Найголовніше: НАСЕЛЕННЯ НЕ ПОСТРАЖДАЛО.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь